Vol vertrouwen de geboorte tegemoet

Over mij

Liesbeth

HypnoBirthing wordt gegeven door mij: Elisabeth van den Berkmortel van der Kuyl, moeder van Sophie, Pieter en Christiaan. Nu werkzaam als acupuncturist en zwangerschapsbegeleider, maar van huis uit ben ik jurist.

In mijn eigen zwangerschappen ben ik op zoek gegaan naar een beleving van de zwangerschap die zich niet alleen concentreerde op de grootte van mijn buik of de ontwikkeling van de baby. Tot mijn grote verbazing was er bijna niets te vinden wat hierbij aansloot. Daarop ben ik op zoek gegaan om een manier te vinden die de verschillende belevingswerelden van het zwanger zijn, zou combineren. Dit traject heeft geresulteerd in een voortdurende ontwikkeling op het persoonlijke, maar ook het professionele vlak.

Ik heb mijn oude beroep vaarwel gezegd en heb mezelf in zwangerschapsbegeleiding bekwaamd.

Samengevat ben ik praktisch en gevoelig; leergierig en intuïtief. Ik sta met mijn beide benen op de grond en heb een positieve levenshouding.

Mijn begeleiding legt de nadruk op de kracht van de zwangere. Mijn intuïtie, rust, vertrouwen en kennis zorgen ervoor dat aanstaande ouders op verschillende niveaus contact zullen maken met zichzelf en de baby, waardoor ze gesterkt uit de zwangerschap en geboorte komen.

Op uitnodiging van Marie Mongan ben ik in 2006 naar Phoenix, Arizona (VS) gegaan en heb daar de training tot HypnoBirthing® Practitioner gevolgd. Inmiddels heb ik aan meer dan 400 Nederlandse en buitenlandse stellen de cursus HypnoBirthing mogen geven. Elk jaar voldoe ik aan de hercertificereingseisen gesteld door het HB Instituut. Inmiddels heb ik zelfs een aantal van mijn collega’s mogen opleiden, doordat ik training heb gegeven bij de opleiding tot HypnoBirthing Practitioner van het HypnoBirthing Institute.

Ik heb van veel inspirerende trainers mogen leren, waaronder Marie Mongan en Sherry Gilbert (HypnoBirthing), Sarah Bucky (MD), Ina May Gaskin (verloskundige), Debra Pascali-Bonaro (doula) en Heather Bruce, Debra Betts en Robin Saraswati Markus (acupuncturist).

Ik ben afgestudeerd als acupuncturist bij de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai met een scriptie over zwangerschapshypertensie. Ten behoeve van mijn studie acupunctuur heb ik stage bij het Pacific College of Oriental Medicine in San Diego gelopen. Ook heb ik de opleiding HBO Westerse Medische Basiskennis afgerond. Daarnaast heb ik een opleiding tot hypnotherapeut gedaan, een opleiding tot yoga docent gevolgd en heb ik de Doula Opleiding bij Childbirth International afgerond. Ik ben oprichtster van ZwangerschapsCoaching en heb ik les gegeven aan de opleiding tot zwangerschapsyoga docent bij Integrale Yoga in Rotterdam. Vanaf 2014 volg ik een opleiding tot vroedvrouw.